De vet inte vad kebabpizza är!

Idag började jag med mina "modellfoton". De jag ska skicka in till min pojkväns agentur och förhoppningsvis få lite jobb så jag slipper jobba i ett vanligt jobb! Det tog ett tag! Så nu har jag börjat, måste bara se till att de inte blir liggandes där länge nu. Jag ska skicka in dem snarast!

 - Man får inte klaga på sin situation om man inte samtidigt gör någonting åt det va?

Imorgon får vi en ny borgmästare här i London. Först ville jag rösta. På Boris Johnson. Han med roligt hår som faktiskt verkar ganska genuin. Sen blev jag bara förvirrad - vem är egentligen bäst? Vem som helst förutom gubben vi har nu, Ken Livingstone. Ja, då tycker jag väl Boris då.

Nu sitter jag och väntar på D som ska ta mig ut på pizza. Riktiga stenugnsbakade pizzor av riktiga italienare. Det är så nära man kan komma till Svenska pizzor... Svenska pizzor är bäst. Britiska suger... De vet inte vad kebabsås är för något. Aldrig hört talas om kebab på pizza heller.
De har inte någonting som är gott tror jag. Britterna. kanske.........?kanske.............? nej, när jag tänker efter så har de nog inte det!

image77

Jag ska säga upp mig

Så jag hör att Sverige har sommarväder? Nu blir jag avis. Vi har regn och bara runt 13 grader... Hela veckan ska tydligen se ut så. Tråkigt.
Fast inte för att jag skulle märka av det ändå, vi har ju inte lov att ha persiennerna öppna på kontoret!

Jag ska säga upp mig. Får nästan ångest när jag tänker på att jag måste jobba imorgon. Jag vet inte hur allt gick så fel...? Helt plötsligt hörde jag (ryktesväg) att jag inte skulle testa mer spel, att jag nu istället bara skulle fokusera på att läsa raporter och ladda upp nya spel. Det är väl helt ok arbetsuppgifter, men det håller en knappast upptagen en hel dag. Kanske ett par timmar. Högst.
Så jag reser för tillfället 4 timmar om dagen för att läsa dagstidningen på annan plats...

image74

Skulle ni kunna tänka er att sitta en hel dag, varje dag, på ett kontor och inte göra något? Låter tydligen skönt för vissa, men ärligt talat så är det för jävligt. Det stjäl all energi, all lust, all motivering och all inspiration. Dessutom har de ju blockat internet så det finns inget att underhålla sig med.

image75

Så nu ska jag sluta. Funderar bara på när jag ska säga upp mig.... Man måste nämligen vara kvar en hel månad efteråt. Uppsägelsetid kanske det heter?



Och min morgon började så hemskt imorse.... Tunnelbanan var sen som vanligt så jag fick stressa och springa! Och sen öppnar man tidningen och läser om den hemska pedofilen som låste in barnen i källaren, och om hur bensinpriserna har höjts samtidigt som oljebolagen nu tjänar £3 miljoner i timmen, och om hur priset på ris har höjts 100% och de svältande barnen får lida för att vi väljer bioolja!

Tillräckligt för vem som helst att bli skitdeppig.

Min Karma är ok. Tror jag.

Okej. Igår hade jag bloggförbud. Internetförbud faktiskt. D tyckte att vi istället kunde ha en Söndag utan ett distraherande internet, och utan jobb- och pengaprat. Vilket var jätteskönt faktiskt. Och så regnade det också så vi slapp gå ut!

Och i Lördags var vi på receptionen för bröllopsparet. Det var riktigt roligt. Tog massor av kort som jag precis la ut på facebook. Skulle jag inte ha gjort.... Bruden skickade ett argt email ganska snabbt och sa åt mig att ta bort dem genast! Jag visste att det säkert skulle komma förr eller senare, men inte så här... Nu har jag dåligt samvete. Jag står inte ut med att veta att någon är sur på mig...

Efter festen unnade vi oss en taxi hem. Vi var på andra sidan London och jag kände inte för att byta 5 bussar klockan 12 på natten.
När vi kom till Muswell Hill hittade vi den här snubben på bibblans trappa. Och nu kan du ju fråga dig själv - skulle du göra något? Skulle du hjälpa honom hem, eller åtminstonde väcka honom?

image73

Det gjorde jag. Han skulle 100% säkert vakna tidigt på Söndag morgon utan plånbok annars. Kanske t.om. utan kläder.


Så där, kan jag sluta ha dåligt samvete nu? Har jag jämnat ut min karma?
Eller behövs det mer för att bli förlåten för nakenbilder....?

Blogga utomhus

Nu har jag förflyttat mig från caféet, till parken, till bibblan. Sitter ute på trappan och har kopplat upp mig på deras nätverk. Ingen sol just här, men då ser man ju skärmen ännu sämre ändå. Ja, det är problemet när man surfar utomhus - det kan vara svårt att se skärmen eftersom det är så ljust.....

Jag tog en promenad i solen, men när jag satte mig i parken för att käka min (väldigt nyttiga) lunch, så försvann solen bakom sånna där jobbiga, tunna moln.

image72


Jag fick tillbaka fotona jag framkallade, men hade glömt att det var dem som jag förminskade i Paint..... Så nu är kvaliteten på korten väldigt dålig, så nu får jag skämmas. Våran vän som gifte sig nyligen tyckte att våra kort från bröllopet var bäst, så han bad oss skriva ut dem åt dem. Och ikväll är deras reception så jag hinner inte göra nya... Nåja.

Crouch End

Idag har jag dragit mig ner till Crouch End. Det ligger nära där jag bor. Lite mera hippt här. Sitter på ett café och väntar på att fotoaffären ska bli klara med mina bilder.
Det är jättefint väder ute idag, över 20 grader med sol. Alla går i tunna linnen och jag får äntligen använda mina nya sommarsandaler för första gången i år!

Dricker mintthé och cappuchinos framför laptopen vid den öppna dörren i en superskön soffa. Vilken härlig Lördag... Önskar att det kunde vara lediga sommar-lördagar varje dag. Kanske kunde det bli det om jag skickade iväg bilderna till modellagenturen någon gång snart! Då kunde jag sluta mitt jobb och bara gå på photoshoots lite då och då istället.
D är på audition för BBC idag. Han var väldigt nervös.

image71


Jag bokade en Sverige-resa till oss häromdagen. Morfar ska ha fest hemma i Maj och ville att vi skulle komma. Så nu åker vi över en lång helg, Torsdag till Söndag. Hade velat stanna längre men vill samtidigt inte ta ut fler holidays från jobbet. Har bara 10 dagar kvar!! Och det ska räcka till resten av året.....? Nej, jag får ringa in sjuk istället. Fast då kan jag ju inte lägga upp bilder på facebook, eller nämna till någon på jobbet att jag ska dit. Tråkigt.

Nej nu skiner solen så fint att jag borde gå och lägga mig i parken. Ska gå tillbaka till Muswell Hill och fota lite längs vägen hade jag tänkt. Kanske kan blogga från parken lite senare!

Rolling Stones baby

Coolaste bandet som någonsin formats:   Rolling Stones
Bandet med musik som får en att känna sig som en superstar:   Rolling Stones
Bästa bandfrontman genom tiderna:   Mick Jagger  (och kanske lite Iggy Pop...)

Bandet jag skulle ge allt för att gå och se:   Rolling Stones

Bandet i min stereo just nu:   Rolling Stones!


Fan vad bra dom är.

I wish I was a groupie then.

image70


Europa visum!

Så länge vi har stressat över visum åt D, och nu när vi ska åka till Sverige går jag in på Svenska ambassadens hemsida för att hämta information om vad exakt han behöver till sin visum-intervju, så hittar jag "...all nationals with an EEA family residence card does not need a visa to go to any EU countries for 90 days....."

Vad glada vi blev! Men så många jobb han har missat..... Så sent som för 2 veckor sen var han tvungen att säga nej till ett jobb som skulle filmas i Bryssel.
Nu kan han i alla fall åka vart han vill, när han vill. skööööönt.......

Ni anar inte - det har tagit sån tid. Men nu har han ett 10-årigt visum till USA, och ett 10-årigt visum till Europa! All stress, ängslan och alla pengar vi har lagt ut på detta - nu känns det värt det.

Sommarn kom till London

När solen kommer fram får man helt plötsligt så mycket mer energi! Va skönt det känns.....

Så när jag sitter på den sista bussen på vägen hem, så känner jag inte längre för att bara gå direkt hem och krypa upp i soffan. Nu ringer jag istället D och så går vi någonstans. Idag köpte vi en kaffe och en Orangina (nostalgi!) och så gick vi till parken.

Det är en fin park. Inte en sån där park som känns konstgjord.
Vi gick en stund och hamnade mitt i, där det finns ett café och där alla sitter på gräset och solar sig. Vi hittade en "kärleksbänk" och satt där ett tag. Därifrån kunde vi sitta på utkanten av alltihop och se allt. Det var även så pass varmt att man kunde gå i bara t-shirt!

När vi gick hem plockade jag blommor! Och här sitter de på fönsterbrädan och man kan se grannens fina, gröna trädgård nedanför!

hmmm....... nu, är det vår eller är det sommar......?

image69

Tuggummi-mannen

När jag kom hem från jobbet drog jag ut D till The Village. Vi hade en öl på uteserveringen. Men det såg varmare ut när jag körde förbi med bussen...

På hemvägen kom jag på att fota de målade tuggummi-resterna på gatan som våran lokala konstnär målar! Ibland kommer han fram, farbrorn, sätter sig ner på gatan och målar på utkletade gammla tuggummin. Om det regnar ligger han med ett paraply över sig. Jag tror att man kan få gå fram och be honom måla något till en själv, eller till ens käresta! Om man ger honom en femma blir det nog fint!

image67
Här har han suttit ett tag! Annars ligger de lite utspridda.

image68


Egentligen får han nog inte vara där - "gatupolisen" kommer ibland fram och shasar bort honom. Men jag tycker det ser roligare ut med färggranna tuggummin, än gråa.....

En naiv kväll i NY

Jag tänkte berätta om vad som hände en kväll i New York.

Det var avslutningen på den bästa dagen vi hade under resan. Denna dag vaknade vi tidigt medans alla andra sov till lunchtid med baksmälla. Jag och D gick runt kvarteret och hittade ett diner där vi hade frukost - pannkakor med sirap och smör, och bacon omelett.
Sen gick vi ut på stan som var fortfarande ganska tomt på folk. Vi gick och köpte en ny kamera och en massa kläder. Vi hade ingen aning om vart vi var på väg men det slutade med att vi gick längs Broadway och fotade och sprang in i spännande affärer.
På ett fik träffade vi en kille som vi började diskutera Amerikansk politik med. Spännande att höra vad en från USA faktiskt tycker om situationen som är.
Sen mötte vi våra vänner i Chinatown och sen Little Italy, och sen när de skulle gå på basketmatch i Maddison Square Garden, tog vi istället en taxi ner mot Wall Street. Vi såg Ground Zero och gick sen vi ner mot hamnen där vi tog det lugnt ett tag och tittade ut mot Frihetsgudinnan.

Efter detta skulle vi dra hem, men vid tunnelbanestationen såg jag en liten typisk Amerikansk bar och ville visa D! Jag beställde in ett par Miller Lights i den ganska tomma baren och ganska snart började en svart man bredvid prata med oss. Han gav oss några dollar att stoppa i jukeboxen innan det "jobbiga paret" hann före. De spelade nämligen bara lustiga låtar, som Elton John´s sång från Lejonkungen för att sedan börja hångla maniskt....
Sen började vi bjuda varandra på mera öl och några shots, och sen sa han att han ville visa oss något. Ett penthouse i byggnaden bredvid.

D, från Sydafrika, blev ju förståss lite misstänksam, medans jag från Sverige bara kan vara så där härligt naiv-glad och skrika "cooooool!". Såklart vi följde med.

När vi steg in i byggnaden sa han hej till killarna i receptionen (så de kände ju ialla fall till honom och då måste det ju vara okej) och sen tog vi hissen upp. Han var tvungen att använda en specialnyckel för att komma ända upp och när vi gick kom dit möttes vi av en halvfärdig lägenhet. En jättelägenhet, verkligen ett penthouse! Han sa att de hade använt stället när de spelade in filmen Djävulens Advokat - Al Pacinos kontor i filmen.
Han tog oss ut på verandan. Den gick runt halva byggnaden. Jättestort.
Tyvärr duggade det lite granna och det var lite dimmigt så vi kunde inte se jättelångt, men det var lika häftigt ändå!

image65

Ibland är det bra att vara naiv.


Emmigrera

Ibland är det svårt att växa upp i nutiden då vi har alla dessa val. Kanske hade det varit bättre att växa upp i en tid då man inte hade några val - man blev antingen bli hemmafru eller samma yrke som farsan.


Jag trodde jag hade allt utklurat. Sen igår kväll började jag tänka i andra banor. Jag borde inte göra det, jag gör alltid det och det slutar alltid med att jag bara släpper alltihop och börjar om...

Jag trodde jag hade bestämt mig för att skulle söka in till den här kursen jag hittat, plugga 3 år här i London, och sen skulle vi flytta någon annanstans. Till USA troligtvis.
Igår började jag tänka - jag är nästan 23 nu, så när jag tar studenten kommer jag vara nästan 26. Okej, jag är fortfarande ung och kommer vara även då, men nu är det så att jag vill ha barn ung - innan 30. Så vad väljer man då - barn eller karriär? Jag vill ju börja göra någonting jag verkligen älskar för en gångs skull. Snarast!

Sen är det också så att jag faktiskt är över London. Det känns så trött, grått och deppigt. Alla här är sura på någonting - transporten, tonåringarna, vädret, jobb.......... Det enda som verkar hålla dem vid liv är puben runt hörnet som är öppen varje dag mellan 11-23.
 

Att behöva vara kvar här ytterligare 3 år, när jag redan längtar bort, verkar idiotiskt. Det kostar mycket pengar att plugga här - £3000 om året är mycket pengar, diverse levnadskostnader är ju inte heller inkluderat. Så jag vill ju inte påbörja något och sen sluta mitt i.


Så vad gör jag nu? Jag kan inte slösa mera tid på att tänka att allt kommer falla på plats av sig själv.

image63

Sena lyckorus

Ajdå.... Jag såg fram emot en lång sovmorgon, men jag trodde inte jag skulle sova till halv ett. Nu är ju halva dagen borta.
Och det regnar ute så jag går helst inte ut. Men jag har ärenden att springa....

Jag har haft migrän hela veckan. Och jag har inte varit så glad. Eller, jo, ibland, när jag får ett sent lyckorus efter NY-resan! Varken jag eller D har lyckats känna oss glada efter vi kom hem. Det var för bra där borta helt enkelt.

Men nu har vi gett oss ett nytt mål (vi skriver upp mål att uppnå till varandra, det ger motivation!), och det är, som jag sa igår; att om 3 år, när jag gått ut universitet, så flyttar vi till Amerika!

image62

På väg

Det kan vara ganska bra att vara fast i ett tråkigt jobb när man funderar över att börja plugga igen! Det ger mig mycket motivation att ta tag i ansökningen för en gångs skull. Hur länge har jag inte gått och drömt om hur härligt det skulle vara med en utbildning så jag kan börja jobba med något jag faktiskt brinner för? Jättelänge.

Men tydligen behöver man varken söka in på sina betyg, eller göra något skriftligt test här. Allt jag har behövt fylla i har varit referenser och personlig information. Och ett långt "brev" från mig själv om varför jag har valt just den kursen. Men sen måste man ju försöka klura ut hur man söker studiebidrag också.... Det ser jag mindre fram emot.


Är fortfarande helt såld på New York.....

image61

Chinese porn in prison

Okey, kanske är det skillnaden på Svensk och Britisk kultur, men jag tänker inte jobba övertid bara för att någon ber mig! Kalla mig lat Svensk om ni vill, men jag lever inte för att jobba.

De har mycket på jobbet just nu och alla jobbar minst 11 timmar om dagen inklusive helger, för det har klienten (Disney) bett om.
- Men bara för att ni gör det måste väl inte jag också göra det?!
Jag har faktiskt ett liv utanför det där mörka kontoret.
Idag drog jag upp persiennerna för att få in lite ljus. Solen sken utanför och jag ville helt enkelt få njuta av den lite, även om det skulle bli att njuta innomhus! Då kom en av killarna in och sa att jag var tvungen att dra för dem igen. Genast. Projektet vi jobbar på är så pass hemligt, att av säkerhetsskäl kan man inte kunna kika in.
Fan, det är ju värre än ett fängelse....

image60

Men här kommer lite uppmuntran! Kinesisk porr från Chinatown i New York.

Tiilbaks till NY

Den dumma östländska tjejen på Costa stal hela min lunch precis nu. Hur lång tid får det ta att göra iordning en macka?! Men internet är i alla fall tillbaka på jobbet! Bra. De tyckte väl att vi surfade runt för mycket, och stängde av det.
Så länge vi blir klara med projekten i tid va? Säger jag i alla fall.

Jag läser Sophies blogg så ofta jag kan, på Stureplan. Sophie and the City. Hon pluggar ju i New York. Tycker jag är fränt. Så mycket coolare att bo i New York än London liksom.
Hon la upp nya fina bilder från Manhattan idag. När jag såg dem blev jag deppig... Både jag och D känner oss så deppiga efter att ha kommit tillbaka hem efter resan dit förra veckan. Vi vill tillbaka. Flytta.
Jag föreslog att vi kunde köpa biljetter till en konsert här i London i sommar där Groove Armada och Flaming Lips ska spela, men då sa han "Nej, jag bryr mig inte om sånt skit nu. Om vi får pengar över, drar vi till NY igen!"
Okej. Låter bra.

Min nya USA-garderob

image59

Titta på allt detta som jag köpt! I New York. Gu vad kul shopping det finns där! Så annorlunda från Europa. Jag har en ny garderob! Va bra.


När jag tänker på att jag kommer behöva sitte inne på ett kontor med persiennerna nere hela sommaren, får jag panik. Hur kan man slösa bort en hel sommar i ett mörkt kontor?! Hur kommer jag kunna vara glad när D ringer och berättar att han sitter i solen någonstans längs ån och dricker öl med vänner?
Jag kommer inte klara det. Nu måste det gå undan.

Jag började med min universitetsansökan igår. Jag söker bara till en kurs: journalistik och kreativt skrivande. 3 år. Hur ska jag klara det? Men jag ser fram emot det. Jag vet inte ännu vad exakt jag vill skriva om, men det känns rätt.
Nu kör vi!

Webblogg suger!

Hur mycket probelm ska man behöva ha med bloggen?! Det är inte första gången allt har skitit sig här på webblogg!
Skrev precis ett inlägg och så helt plötsligt loggades jag ut och allt försvann....


Hemma igen - med jetlag och nya kläder

Okej... nu är vi hemma igen då. Från världens bästa stad. New York. Och världens bästa bröllop med för den delen!
Känns lite sorgligt. Men kanske beror det på att jag är jetlagad, har inte sovit på hela semestern. Fest varje natt, och så upp tidigt på morgonen för att gå och hinna med så mycket shopping som möjligt innan nästa fest börjar! Dessutom var flyget försenat 4 timmar.

***
Vi tog en taxi från JFK ner till hotellet som låg på en gata precis bakom Times Square, lämnade väskorna och tog sedan tunnelbanan till Empire State Building där vi åkte upp och mötte upp alla våra vänner som hade flugit in från Las Vegas.

image57

Vi hade jättekul. Alltihop var så jävla kul. Utan tvekan den bästa resan på väldigt, väldigt länge. D sa att det var länge sen han såg mig så glad...
Lustigt, att jag är så trött på London och alla människor man tvingas trängas med här, och så vill jag till ett ställe med ännu fler människor! Men det är helt fantastiskt.
Kanske berodde det också på att vi innan vi åkte så sa att vi inte skulle oroa oss över pengar under resan. Så vi spenderade pengar som bara den! Nu har jag en massa nya, roliga grejer (Amerikansk shopping är ju så kul!), hundratals härliga foton, och massa minnen!



Och bröllopet! Var ska jag börja? Judar båda två, hon med rika föräldrar, så det var väldigt storslaget. Alla sa att det var det bästa bröllopet de varit på. Mycket sång och dans, mycket gratis sprit och champagne, och mycket knasigheter! En jävla baksmälla...


Det enda tråkiga jag har att säga om USA, är det faktum att man måste ta taxi överallt (utanför Manhattan) - det är dyrt och man får vänta länge. En annan grej jag aldrig lyckats förstå mig på är varför deras toaletter ser ut som de gör med vatten ända upp till kanten!
Sen var det ju för oss, som kom med brittiska pund, väldigt billigt alltihop, men jag kan tänka mig att det är en väldigt dyr stad annars.


NU: sitter jag och käkar Oreo´s! yumyum
 Skulle ladda upp bilder, men den nya kameran vi köpte har tagit så stora bilder att min lilla långsamma laptop inte riktigt vill lägga upp dem..... Fan, bloggen är ju ändå den snabbaste sidan att lägga upp bilder på! Vad ska jag göra nu?

Sista dagen i USA

Japp, nu aker vi snart tillbaka hem till London. Jag vill flytta hit. Till New York. Bo pa Manhattan ett tag. Vi sa - London's got character; New York's got life.
Mycket haftig stad, och mycket spannande saker har vi sett och gjort. Skriver mer om det nar vi ar tillbaka imorgon.

Brollopet vi gick pa igar var jattehaftigt! Det var ett judiskt brollop, sa det krossades glas och vi fick slanga brudparet upp pa stolar i luften och dansa i ring. Gratis dricka sa idag lider vi saklart ganska sa mycket...... Men det var det val vart!

Och oj sa mycket shopping vi har gjort! Har ingen aning om hur mycket ar kvar pa kreditkortet....... Men vi sa innan vi akte att vi inte skulle bekymra oss over hur mycket vi spenderade, sa det gor inget.

Okey - vi ses hemma! xx

brb

image56          Så..... BYE BYE tills nästa vecka!!    Be good.

NYC yeah baby!!

image55

Här ska vi få gå och gömma oss imorgon!!

wow...... New York City. Enormt häftigt känns det.

Jag har ju faktiskt varit här en gång innan, men det vara bara en dagsutflykt och inte med någon som betydde något för mig. Nu ska jag få åka med min älskling! Och vi ska träffa vänner som vi inte har sett på länge. Vi ska få shoppa och vi ska få sight-seea och vi ska på bröllop. Och vi får vara lediga! Långt borta från saker som måste göras, så ingen stress.

Vi borde åka bort oftare.

Och D gick och klippte håret idag. Han var fäst vid sina långa lockar men tyckte att det kanske borde trimmas lite. Normalt gör jag det åt honom, han tycker jag gör det bäst, men idag var jag ju inte hemma. Han ringde mig efteråt och skrek "It´s horrible! I look like shit!!"
"I´m sure it doesn´t honey, relax."
och jag gjorde det väldigt stora misstaget att skratta... Jag skrattade åt hur dramatisk han var!
"Don´t laugh at me!"
"I´m not laughing AT you babe. I haven´t seen you yet!"
Han lät så dramatisk att jag inte kunde hjälpa att skratta...! Men när jag kom hem tyckte jag inte det var så farligt. Det blev bara inte så som han ville ha det. Man får väl vänja sig.

Gräset är grönt lite överallt

När jag sitter på jobbet får jag ingen som helst inspiration.
Det är liksom inte tillräckligt utmanande för att få min hjärna att arbeta på ett kreativt sätt. Tyvärr. Därför måste jag ge mig av snart, byta grej. Göra någonting som håller uppe motivationen.
Jag jobbar på det.

image54



Och vad dum jag var igår - jag har ju faktiskt redan ett memory card till min gamla kamera, så jag behöver ju faktiskt inte köpa ett till...

Stålmannen i Camden

Så jag drog mig ur soffan som jag hade gjort mysig med täcke och kudde, för att åka in till stan och köpa ny digital kamera. Vi vill ju helst köpa en innan NY så det känns lite stressigt...
Jag åkte in till Tottenham Court Road (ett elektronikmekka) och kollade igenom några affärer. Men nu är det så här att jag får aldrig någon hjälp i elektronikaffärer! Jag har ingen aning om varför. Och när nån kille så småningom kommer fram och erbjuder hjälp, så läser han bara rakt av från skyltarna! Hallå, det kan jag väl göra själv tack.
Så jag hittade ett par stycken jag tyckte om, alla mellan £60-75, inte så farligt. Men sen säger grabben att "nej men du måste du ju ha ett memory card också, annars sparas ju inte bilderna". VA!? Det får man inte med kamerajäveln?? Hur kan någonting så viktigt inte vara inräknat i priset? Och det kostade ju en ytterligare £30 då.
Okey, fair enough.....
Så nästa fråga. "Om jag inte är nöjd med kameran, om jag inte tycker om den, kan jag byta eller få pengarna tillbaka?" - "Nej." NEJ?! Nej? Va fan. Då gick jag.
Så ingen kamera idag.

När jag tog bussen hem igen åkte vi genom Camden och Kentish Town. Roliga områden. Och perfect timing!! Precis efter 4 vilket betyder - alla kommer ut från The Church! haha, KUL! The Church är en gammal kyrka som de har gjort om till en bar. Den är bara öppen på Söndagar mellan 12 och 16 och man kan bara köpa 4 öl åt gången som man får i en plastkasse och alla klär ut sig och strippar på scenen!
Så när jag sitter där uppe på övervåningen på bussen ser jag Stålmannen gå omkring och käka McDonalds och springa mellan bilarna, folk i flipflops och shorts, djävular, och två killar utklädda till en Svensk och en Australienare komma bärandes på en kille som tydligen druckit lite för mycket. Mycket skoj.

image53
One Church-goer, hihi..... most probably an aussie.....

När vi åkte igenom Camden såg jag så mycket fränt att jag började fundera över om jag istället kanske borde köpa en stor, riktigt bra kamera istället. En dyr. Och börja fota...? Jag ser bra foton överallt helt plötsligt och det känns inte så motiverande att fota med en kass kamera.
To be continued.....

För många öl

uuuuuurrrrrrggghhhh, jag haaatar att vara bakfull........ Så jävla ont i huvet får jag. För bara ett år sedan gick vi ut 3 gånger i veckan utan problem, och nu klarar jag inte ens av en kväll i månaden! När började allt gå så fel? Jag trodde det blev värre när man blir äldre, men jag är ju ändå bara 22!

D kom hem runt 8 igår med öl och sa att "nu går vi ut"! Okej..... Vi drog ner till The Village runt hörnet från oss. Vi har kul tillsammans vi två. Har alltid något att prata om. Ibland undrar jag hur.... När ska konversationen rinna ut...?


The Village

Han var ändå tvungen att gå och jobba imorse, så han vaknade tidigt. Och jag kan inte sova när jag druckit, så jag gick upp med när han började skrika exalterat över all snö utanför! SNÖÖÖ!! Massor! Det är första gången jag ser så här mycket snö på 3 år! Vi får inte snö i London.
Men så här fint var det:

image51

Och om jag inte hade haft en sån hemsk huvudvärk hade jag sprungit ut och lekt i den!

Fejkbrun

Ni anar inte hur mycket det har kliat i fingrarna på mig för att få gå och shoppa nu under nedräkningen till NY-resan! Så när D ringde förut och sa att han tjänar bra med pengar idag, så bestämde jag mig för att gå en "omväg" på väg till mataffären.....hihi
Jag drog in till Boots! Tyvärr har vi bara en liten Boots här, och jag gillar Superdrug mer, men jag orkade inte resa någonstans. Och för er som inte vet vad Boots är så är det en affär som säljer hårprodukter, smink, lotions, vitaminer, parfym o.s.v. Jag älskar dem ställena! Jag älskar att köpa lotions och tvål av någon anledning. Jag älskar mammas badrum som är precis som en "tjej-affär", hon har massor av olika produkter - härifrån London, från Sverige, och Victorias Secret! I min dusch får man välja tvål efter humör! Jag har massor!

Jag skulle ju egentligen gå och sola hade jag tänkt, men när jag letade efter ett ställe i mitt område med solarium på internet, så ångrade jag mig. "....UV radiation penetrates your skin, giving you a tan..." Öööö, radiation?
Jag köpte då istället en self-tanning gel. Jag har provat den förut så jag vet att den är jättebra - L´Oréal Sublime Bronze gel för ansikte och kropp.

image49

D ville också ha en DVD, så jag sprang in till Blockbusters och köpte ett par stycken. Collateral till honom, och 300 till mig.......oj, vilken härlig känsla i magen jag hade efter att ha sett 300 på bio........

Det regnade ute när jag gick, men eftersom jag tycker det känns så opraktiskt med paraply så slänger jag hellre på mig en hatt. En keps är bra mot regn. Här är min favvo-keps. Sublime kommer ni väl ihåg?! Ett så bra band. Jag hittade denna mössa i en beach-shop i Californien, så den slänger jag gärna inte! Fast att den är lite sliten...


Nu ska jag få skratta lite framför "You´ve been framed"!

Sko-panik!

Jag fick ju min klänning till bröllopet, så det är klart, men jag tänkte inte alls på vilka skor jag ska ha till!!
Lite smått panik... Jag är ju inte en av de tjejer som köper nya skor varje vecka!
Jag är heller inte jättestor på att använda högklackat, fast att jag tycker det är snyggast. Det är så obekvämt.... Och det har hänt att jag åkt hem från en skitkul fest, bara för att skorna mördade mina fötter! Och nu när vi ska på bröllop vill jag absolut inte hamna i en stol hela kvällen för att det gör för ont att stå upp!

Varje gång jag har haft högklackat på mig, har jag använt mina favvisar - ett par jag köpte för 2 år sedan i svart mocka med en fin blomma:

image47

Men de gör jätte-, jätteont.....! I en viss tå, bara en tå. Kanske borde jag operera bort den tån en dag.......

Så nu sitter jag och ser rolig ut i ett par andra skor jag köpte en gång, men aldrig använt, för att se om de kommer göra lika ont!

image48

hmmmm....... Ja, de gör inte ont än iaf! Och ursäkta strumporna, haha!

Jag ska bli modell

mmmmm
.....helg.

Jag vaknade på nya, vita lakan vid 10 (sovmorgon, yey!), fick reda på via sms att en stor spindel vandrar omkring i lägenheten någonstans (D ville inte väcka mig genom att döda den jäveln! ööö, shysst?), har haft mitt morgonkaffe vilket gör mig glad, och nu sitter jag här och funderar över vad jag ska hitta på idag medans jag kollar på en Robyn-intervju på T4 (programmet Alexa Chung presenterar). Fy vad populär hon är här! Alla älskar Robyn.

                                             image45

Och nu äntligen fick jag till det! - Mitt April-skämt! Bättre sent än aldrig.
Jag ringde D och sa att vi precis fick ett brev från husägaren där det stod att vi måste flytta ut innan Augusti för de ska göra om huset. Han gick på det!! hihi...
Det stod egentligen att vi ska from-now-on betala hyran till ett annat konto. Men här i England måste man vara försiktig med sånt för det kan vara påhitt från någon som vill stjäla pengar. Så jag ska strax ringa dem och se om det verkligen stämmer. 


Jag har gått och funderat över en sak.... Länge har folk sagt till mig att jag borde gå och bli modell. Jag har även blivit stoppad 2 gånger av två olika modellagenturer, men inte följt upp det. Men jag sitter här i min situation och klagar över mitt jobb och drömmer om hur härligt det vore med lite mera pengar och lite mera fritid, då kunde ju ett modelljobb lösa allt!
Min sambo, som är skådespelare, har varit på ett modelljobb för ett Ryskt mobilföretag och fick £900 för det. 1,200 spänn för EN dags jobb! Härligt. Han blev även erbjuden ett jobb för CocaCola som skulle betala £20,000(!) för ett jobb, men eftersom han inte hade ett USA-visum då så kunde han inte göra det...... Det var en jobbig dag.

                                 image46

Så när vi kommer tillbaka från New York ska jag bege mig till D´s agentur och fråga om de har jobb åt mig. Reklam-jobb eller modell-jobb, båda betalar bra. Och tänk om man fick ett jobb som betalade uppåt £10,000 - då kunde man ju slippa jobba på minst ett halvår! Gu vad skönt.....

London style

Okej, den senaste veckan har jag vart inne på en oändligt massa "mode-bloggar" för att kolla läget. Vad är snyggt i Sverige nu, hur klär sig folk? Och jag måste säga att, jo, visst, vissa tjejer har en jättefin stil, och de är snygga med fina, nya, dyra kläder. Men ändå tycker jag att de flesta ser likadana ut!

Så hur är läget här då - i London?

Innan jag flyttade hit trodde jag att ingen visste hur man klär sig - att ingen brydde sig. Men det var ju ganska fel förståss. Resten av UK kanske inte har så stenhård koll på hur man borde se ut, men London har definitivt det! Och det finns så många!
Enligt mig är stil något man skapar själv, ur eget huvud. Visst - hämta inspiration hos andra, men gör sedan om den till din egen! Det är just p.g.a detta som Kate Moss och Alexa Chung är enorma förebilder inom modet. De bryr sig inte om vad som "ska vara inne", utan tar lite av varje.

   

Själv letar jag fortfarande efter min stil. Jag ändrar ofta stil. Ibland tycker jag om stilrent och bekvämt, GAP typ, och ibland vill jag vara mer bohem och leta kläder på second-hand. Och det bästa med att bo i London är alla trendiga marknader där man kan köpa grejer som ingen annan har (och inte kommer ha)! Camden t.ex. där up-and-coming modeskapare säljer sina hemsydda kläder, skor, väskor och accessoarer. Där gillar jag att leta.

(1)   (2)   (3)   (4)  (5)  (6)

Så här är lite grejer jag hittade att inspirera er med! Londoninspiration.
Trilbiehatten är inne (1) och gu vad skönt att få bort håret! Och skor med hög plattform (2), visst gör det att man ser längre ut?! Det här är min vår/sommarjacka och favoritscarf (3), jag är jätteinne på khakigrönt och rosa. Gladiatorsandaler ska man visst också ha (4), de här med nitar tyckte jag var snyggast. Och färg! Mycket pastellfärg (5)! Och, som sagt, blanda och mixa och hitta grejer som ingen annan bär! Kolla hatten (6).....

Sen kanske det är någon som vill ha 20% rabatt på Asos.com? Det kan ni få här: 

http://www.getlippy.com/registration/

Och, sist, en ny produkt på marknaden som jag precis köpt - Nivea Visage Oxygen Power. En dagskräm med oxygen i! Borde ju behövas i en smutsig storstad..... Och jag ser redan resultat, efter bara en vecka!


Jag vill ut

 -  Ute skiner solen och det är varmt.
 -  Här inne sitter jag och det är kvavt.

Allra helst hade jag velat spendera hela dagen nere vid ån i Hammersmith, på den kullerstensgatan bakom the high street, och druckit kaffe. Och kanske lite vin. Och solat.

Nu ska jag åka hem om 10 minuter, men när jag kommer ut från kollektivtraffiken om ett par timmar, har det redan börjat bli kallt igen och solen kommer snabbt gå ner..... Tragiskt det här med att behöva jobba.

Telefonbråk om Kanada

Jaha, sista dagen på ännu en vecka. Sitter här med min gröt. Men idag är jag sur. Telefonbråkade med min kille imorse. Han är så bitter på sistonde, så arg på allt. Han beter sig som om hela världen är emot honom. Det är svårt att hantera en som är arg.
Och jag tycker att det är jobbigt att han inte kan glädjas till fullo över NY-resan eftersom han är bekymrad över alla auditions han kommer missa. HALLÅÅÅ - vi ska ut på resa!! Hur kan du inte vara exalterad?!
Jag vill åka till Thailand, och Kanada, och Mexiko, och Australien...... Men han "kan" inte följa med för då kan han ju möjligtvis missa en audition som skulle förändra allt!
Det är jobbigt. Man ska väl kunna resa utan att behöva stressa över vad man kommer missa där hemma om man åker.....
Det svider i hjärtat när jag tänker på detta.....

Jag föreslog en flytt till Kanada imorse på telefon. Det var därför vi bråkade.

image35

Titta vad fint!
Hur kan man inte vilja flytta hit?

Blogg i middan?

Jag har lagat mat. Till mig själv. Titta vad fint:

image34

Varning ni på diet! Det är creme fraiche i.
Annars väldigt nyttigt, mycket grönsaker.

Kanske ska äta det nu också istället för att blogga...... Men jag är så trött. Kanske somnar jag i maten.

Nu är det House, och sen min favorit - Greys Anatomy.

On the streets of London

Aaaaahhh.....äntligen hemma! Jag praktiskt taget sprang hem och knuffade mig fram på bussen, hann med tåget precis när dörrarna stängdes! Allt för mig heliga kladdkaka i kylen..... Ja, det var drivkraften. Och nu kan jag inte riktigt sluta småäta på den... Undrar om D skulle bli arg om den var helt borta när han kommer hem ikväll? Fast å andra sidan jobbar han tydligen precis bredvid KrispyKreme.......

Och Ville (katten) skrek tills jag gav honom godis han med. Godis-dag idag! Jobbigt att lämna honom när vi åker bort nästa vecka, vi har ju aldrig gjort det än mer än ett par dagar förut... Men vi ska ha en söt norska boende i lägenheten under tiden!


I Sverige - hur jobbiga är ungdomarna? Lite skräniga, lite idiotiska, lite bråkiga?
Här är man rädd för dem. De är faktiskt riktigt farliga och ingen (inte ens stora män) törs röra dem. Dels för att man kan sättas i fängelse om en unge skulle säga att "den där mannen tog tag hårt i min arm", och dels för att man inte skulle bli förvånad om ungen stack ner dig med en kniv eller drog upp en pistol ur bakfickan. (Och, nej, jag bor inte i ett dodgy område, utan ett väldigt up-market.)
De åker gratis på bussen för ingen kan slänga ut dem, de bara skrattar om någon skriker på dem att ge sig av. Det gjorde de nu när jag åkte hem.
Alla undrar, och pratar, och diskuterar över vad vi ska göra åt dem, men inget verkar göras. Bara prat. En politiker som lovar säkrare gator och som predikar om hur säkrare gatorna redan blivit, gick häromdagen ut med en kniv-säker väst under en av sina PR-tåg! For real.

image33

Som tur är mördar de varandra - så vi slipper göra det. (Eller så kanske man inte får säga?!)

Lyxprodukter

Eftersom vi åker till NYC om några dagar och man såklart vill köpa massor av coola produkter som man inte kan få tag på i Europa (som från Bath&Body Works), så bestämde jag mig för att inhandla små "res-flaskor" med schampo, balsam och tvål. Och när de är så där små kan man ju "kosta" på sig lite lyx!

Jag hittade TRESemmé hårprodukter (som luktar jättegott!) och Original Sourse tvål med lavender & teatree-doft (de har riktig olja i istället för konstgjorda dofter!).

image32

Kladdkaka utomlands - går det?

....Nej, inte lika bra tyvärr... Jag har provat flera gånger men det smakar ändå olika. Kanske är det för att jag såklart inte kan få tag på ICA´s kakao här...? Men nu har jag gjort en till! Hoppas D tycker om den. Han brukar tycka om när jag bakar.
Luktar gott i lägenheten nu iallafall.

Jag saknar min iPod. Han dog härom dagen. Batteriet sa att nu orkar jag nog inte mera...
Det känns ju alltid som att det går lite snabbare att åka tåg med musik. Nu tar det väldigt lång tid...

image31

Surpuppar

Idag får jag sitta och krånga med Disney.... De är så jädrans anala om saker och ting! Även små obetydliga saker som vilka ord som ska användas i rapporter. Spelar det verkligen någon större roll om vi använder issue istället för description?! De gör oss alla galna här på kontoret.

Så nu sitter jag och försöker göra mig glad med rester från det vi åt igår, men jag fick tydligen inte med mig så mycket sås, så det var inte så gott som jag trodde...
Gillar heller inte att värma mat i microvågsugn - försvinner inte all näring i strålningen??

Today's London

image29

Yeeeeeey - my new summer sunnies!!
Turkos, som jag inte ens gillar, men jag föll ändå för dem.

Och här är mina nya pressies från Asos:




D jobbar sent hela veckan, vilket jag för en gångs skull faktiskt tycker är ganska skönt.... Lite "me-time"! Så jag köpte ett stort, fint choklad-bakverk från bakeriet på vägen hem, som jag redan smällt i mig... Som tur är har jag fortfarande lite kvar av mitt supergoda honungs-camomill-vanilj-te!

Strax ska jag in och roa mig med photoshop lite. Jag har det inte själv hemma (ska få det imorgon av en arbetspolare), men det finns ju online också:   www.photoshop.com/express . Där får man helt gratis ladda upp 2G bilder att leka med!


Något som jag saknar från Sverige idag: Oboy


Gifta mig?

Åh, jag sitter här och kollar på andras bloggar och ser alla dessa unga tjejer som (redan) är gifta och bor i fina lägenheter och har hund   ..... och så vill jag också helt plötsligt gifta mig, och flytta, och köpa chihuahua.......!
Är det inte konstigt att jag känner mig superförälskad i min kille när jag ser andra tjejer med sina killar...?
Varför?

Men, den drömmen sprack när jag kom på att - jag faktiskt inte vill gifta mig än, det finns inga fina lägenheter att flytta till i London om man inte är rik, och, våran lägenhet är faktiskt för liten för en hund!
Så där.

Putney

Tillbaka igen.
Okej att man vill göra om och förbättra osv, men kan man inte vara lite snäll och säga till först innan man stänger ner nåt under 2 dagar?

Så vad har jag hunnit göra? Jo, jag stack till slut ner till båtracet i Putney. Oxford vann, men vi såg inte ens starten. Det började regna så fort jag kom ner till ån, så det var för kallt för att vi skulle bry oss om att stå längst fram och trängas vid vattnet.
Så här fint var det :

image24

Men vi drack mycket öl för att hålla värmen.

RSS 2.0