Helgdilemma i London

Lördags-tv är ju så bra.... Hur kan man lämna huset när det för en gångs skull är så mycket bra på teve?! Och jag är en sucker för sånna där reality-program som "Beauty & the Geek" och "Love has no age" och "Vanity Lair"...... Pinsamt. De är ju söta de där geeksen i "Beauty & the Geek".....!

Men idag är Boatracet nere i Putney. "Oxford Boatrace" eller vad det nu heter, när de ror på Thames. Solen skiner och D är redan där nere, så kanske skulle jag dra mig neråt jag också. Det är bara det att när man jobbar 5 dagar i veckan, och helgen kommer, så känns det helt plöotsligt så jobbigt att ge sig ut, för det är ju de enda 2 dagarna man har att lounga runt hemma i pyjamas och bara få lata sig! Jag undrar om tunnelbanan ens går idag. De stänger alltid ner den på helgerna för "maintenence work"....

Ah! Och nu börjar "Vänner" - då kan man ju absolut inte gå någonstans!!

New York, New York....

Idag får vi skatteåterbetalning och lön! Så, de extra skatte-pengarna jag får tillbaka.......det är ju i princip pengar jag inte vanligtvis skulle ha......då kan man väl spendera alltihop utan att behöva få dåligt samvete?! Sugen på att gå redan imorgon till något stort shoppingcenter, men jag sparar dem nog till New York istället.
Åh vad kul det ska bli. Allt kommer vara halva priset!! Nya, vita Converse-skor för $35, Charlotte Russe, nya Diesel-jeans, och äntligen kan jag inhandla lite Dermalogica-produkter! De är ju så dyra annars....

Men....... Vi får nog bara 1 eller 2 dagar till Manhattan eftersom bröllopet kommer vara lite utanför, så nu är vi i diskussion, jag och D, om huruvida vi ska dela tiden - sightseeing eller shopping.....? Det blir tufft.

Frun är ju naken. Shysst!

Åh nu äntligen fick jag mitt kaffe.... Hade slut på det hemma och var tvungen att dricka svart, brittiskt, äckligt te istället!

Jag måste erkänna.........att jag nog faktiskt har en liten grej för Frankrikes presidents nya fruga, Carla Bruni.... Jag tycker hon är supercool! Och så spreds nakenfoton ut på varje löpsedel här igår, samma dag som paret kom hit för att träffa drottningen! Classy lady.



Jag läste också att nu får man använda mobiltelefon på flyget!? Okej, varför i helvete ska man kunna få göra det nu då? .........det är natt, man flyger long-haul, äntligen somnat (det tar ju evigheter att somna där uppe!), och så hör man Nokia-signalen, och "Hiiiiiiiiii, I´m on the plaaaane!", och sen får man ingen ro för den här dumma människan fortsätter att prata (-högt, alltid högt) länge, och ännu längre...... Suck, jag trodde inte det kunde bli mer obekvämt att flyga.....

För en stund sen loggade jag ut från hotmail och då kommer man ju till msn´s hemsida (www.msn.se) med lite korta nyheter - showbiz och sånt kul. Då såg jag en link till "Heta omslagshunkar" och tänkte det måste man ju kolla.....! Och visst fanns det några.......

image21
Jake Gyllenhaal tyckte jag var snyggast!

image22
Den här killen, Jonathan Rhys Meyers, tyckte jag såg jättesliskig ut! Stay away you nasty boy!!

image23
Och den här bilden tyckte jag var värd att nämna..... Våran egna prins Harry som ni aldrig sett honom förut! Men "dirty".....vet jag inte om han är....?

Coctails med porr-smak

Jag hittade en grej i gratis-tidningen på vägen hem; en artikel om barer som serverar dessert-coctails, wow...mummaahhh...... Stora, fina, färggranna desserter med sprit i! YEY! Dem är ganska dyra, men hur många kan man få i sig? Max två.
Ett av ställena de skrev om ligger i EC1 (East Central 1) vilket är trendiga Shorditch, och de har prints av kak-ätande brudar och full-on orgies på väggarna! Det gillar vi. Och det har fått det mycket passande namnet Tart.

Jag försökte lägga upp bilderna jag tog av artikeln, men eftersom trådlöst internet i London är fullkomligt värdelöst, så blev det inget med det.

Får betalt för att shoppa

Idag får jag betalt för att shoppa. Haha. Jag har inget att göra på jobbet (har inte haft det på över en vecka) så jag shoppar online efter en klänning till bröllopet i New York om 2 veckor! Ser ut som att det kommer bli en från asos.com. Velar bara mellan en dyr och en billig..... Förnuft eller känsla.....?
Och så fick jag ett stort chokladägg från min chef och en kopp chai-te av en arbetspolare. Bra jobb.

Jag spelar tv-spel, sa jag det? Jag får testa uppkommande, nya spel och se till att all svensk text och audio är rätt. Ganska kul ibland, om man får ett bra spel.

Okej, jag lovade mig själv att inte göra detta, men nu ska jag testa lite.... Nåt som alla andra här på webblogg gör - fråga er vilken ni tycker om bäst......?

image16image17image18

Jag säger inte vilken som är dyrast och kanske lyssnar jag på er, och kanske inte.... Men en bröllopsklänning måste köpas och ibland behöver jag någon som kan berätta för mig vad jag ska göra.
Okej - GO!

Kuddkrig på Trafalgar Square

Shit, är jag för deppig i mitt skrivande? Klagar jag för mycket kanske? Mitt förra inlägg vart lite agressivt men ärligt talat tror jag inte att folk är så intresserade av att läsa om allt det "roliga" som händer under dagen.

"Idag åt jag våfflor! Jag blev förvånad när jag hittade ett ställe som sålde våfflor här i England! Och jag fick extra, roliga arbetsuppgifter på jobbet, solen sken på mitt ansikte på tåget hem, och nu är jag hemma och skrattar med min pojkvän! hahahaha"

Jag läste om protesterna i Aten imorse och tänkte "Fy vad bra! På dem bara!". Jag ska vara med i protesterna här i London. Och jag ska rösta i borgmästar-valet om en månad! Gubben som sitter nu är så jobbig; ljuger och vit-målar allt. Han som jag tycker bäst om cyklar genom stan och verkar faktiskt mena vad han sager, han verkar genuin!

Idag hade de kuddkrig i Trafalgar Square! Tyvärr kunde jag inte vara med för jag fick reda på det för sent.... De kallas "flash mob" som organiserar sådana häftiga händelser! Tror de finns att finnas på facebook om ni vill joina och göra något kul nästa gång ni är i London!

image15

Londons tunnelbane-skit-system

Idag klockan 10.30 skulle jag till doktorn. Hade bokat tid nu äntligen. Men just nu sitter jag på jobbet ändå - ca 2 timmar bort från sjukhuset...... Jag kunde ju inte ta ut en av mina värdefulla ledighetsdagar för att åka till sjukhuset heller! Så jag fick snällt säga att jag kommer nog en annan dag.

Och än en dag lämnades jag superbesviken av Tfl: tunnelbanan. 
Om du är svensk, och har varit i London, vad tyckte du då om tunnelbanesystemet?
-Var det bra?
-Lätt att använda?
-Värt pengarna?

Jag hör många turister säga just det, men jag har än så länge inte hört någon boende här som har hållt med. Inklusive mig. Vill ni veta hur mycket det kostar?! Mig kostar det £35 i veckan (lite under 500:-), för andra här på jobbet kostar det £45 i veckan för! Och då förväntar man sig ju en bra service i alla fall va? Men nej, det kan de inte lova. Imorse var hela min linje nerstängd!! Hur kan man stänga ner en hel jävla tåglinje?? Ni har haft 4 hela dagar att sitta och "laga" spåren, hur kan ni vara sena?!
Förbannade, lata, te-drickande idioter. Så det är er mina res-pengar går till...... Då fick jag helt plötsligt bättre samvete över att låta bli att betala ibland.


image14


Det här är min superfula station där jag jobbar. Där jag bor har vi ingen station.
(Tur för dem, annars skulle jag spotta där varje morgon.)

Jag skäms; för min skull; för din skull

- När blev han en sån skitstövel?
- Sedan när blev han så svår att leva med?
Han har alltid varit "för-bra-för-att-vara-sann" och nu helt plötsligt stör jag mig på allt han gör. Varför kommer det sig att du går in med blöta skor, när jag för bara en timme sen bad dig att ta av dig dem först - jag dammsög ju precis.... Du sa ju förlåt, men du lyssnade inte, eller hur?
Eller är det jag? Är det jag som är på superdåligt humör, och vad du än gör, eller skulle göra, kommer jag att störa mig på?

Vill ni veta något annat som är väldigt lätt att bli asförbannad på här i England? Att det konstant är så jävla blött inomhus! Jag kan inte komma ihåg att jag någonsin sett det i Sverige, men här är våra fönster så blöta att de droppar vatten även på mornarna! (Hela dagen faktiskt.) Och det är innan vi har duschat eller lagat mat vid spisen.
Kanske var alla hus byggda av arbetare från varma länder. De är defenitivt inte byggda av Engelsmän som är medvetna om att det regnar varannan dag på den här förbannade ön!

Och nu sitter han här jämte mig på golvet och läser högt ur en bok med en amerikansk dialekt och jag kan inte längre vara sur på honom.... Fan, vad weak jag är.


image12

VARNING!!
Köp inte diamanter!
Se filmen "Blood Diamond", läs på, och förstå att även om en diamant har en "not-a-blood-diamond"-stämpel så är det ändå inte helt säkert en "godkänd diamant"! Vi måste sluta bete oss som de naiva, blåögda "westerners" vi är, och börja handla som medmänniskor!
Att ha en diamant på fingret är inte värt historien som medföljer....

5 tjocka horor till Snoop

Så vi gick ut med den självupptagna tränaren. Men han hade med sig sin flickvän som tur var så vi kunde föra en normal konversation! Hon har väntat på honom medans han har gått ut och träffat andra tjejer och slängt ut henne från lägenheten så en "ny brasilianska" kunde få plats....... Fråga mig inte varför, så jävla snygg är han faktiskt inte.
Men hon är PA åt en papparazzi fotograf! Han med rosa hår... Hon säger att han är en riktigt skitstövel som kallar alla "cunt".

Hon hade också lite kändis-skvaller.... Snoop Dog. Under ett av hans besök till Australien hade han beställt 5 tjocka horor till hans hotellrum! Jag trodde han var gift med barn.....? True Hollywood-style.


Sen gick vi vidare upp till Liecester Square där en av våra favoritställen ligger, Waxy O´Connors, där vi hade ostron och Irländsk lamm-gryta med våra vänner som ska gifta sig i New York i april.
Sen skulle de på museum och se de kinesiska terrakotta-krigarna. Vi hade ju inte biljetter så vi gick runt Tottenham Court Road ett tag, hade en öl och sen nattbuss hem. Passade på att ta den här bilden när vi väntade på bussen för månen tittade fram mellan höghusen! (Det är min kameras fel att bilden är suddig, jag var inte full.)


image11

Den sjävlupptagna kändis-tränaren

Snart ska vi ut. Dricka lite med några vänner. Men jag vet inte om jag vill följa med till den här första "träffen"... Det är med den här killen, som vi båda brukade vara bra vänner med men nu mest min sambo. Han är personlig tränare till kändisar och absolut sjävupptagen. Det enda han är intresserad av att prata om är han själv och om alla tjejer han raggat upp. Han får alla dessa stackars flickor att falla för honom och sen går han bakom ryggen på dem med någon annan. Såna killar kan jag inte ha någon respekt för. Dessutom måste vi åka till den andra sidan av stan för han alltid vägrar att komma ut till oss.

Kära D, varför måste vi fortfarande vara vänner med honom?

Gubben

Min sambo jobbar hela dagen idag, men en av hans filer (hans showreel) var tvungen att laddas ner och upp på en annan sida. Vårat internet är inte snabbt nog för det så jag fick ta med mig datorn ut och leta efter en annan uppkoppling.
Cafe Nero hade, men man var tvungen att gå ut på internet och "köpa sin tid" själv först! Va?! Nej, det ville jag ju inte göra, jag betalar ju redan för mitt internet! Så jag gick till bibblan. Normalt kan man gå in och koppla upp sig på deras, men nu var det ju stängt.......
Så, jag kom ihåg att på varmare dagar hade jag sett folk sitta på trapporna utanför med sina laptops, så jag satte mig på den lilla trappan utanför entrén och kopplade upp mig! Haha, det funkade! Bra. Men mindre bra att det ju förståss var svinkallt ute...... En rumpa passar inte bra på en kall stentrappa.

Folk tittade på mig lite lustigt, troligtvis tänkandes "stackars liten.... inte rik nog att ha en uppkoppling hemma...", och jag fick några "roliga" kommentarer. Sen kom en gammal gubbe och gjorde mig sällskap. Han satte sig bredvid mig, jag vet inte varför - han hade ju inte någon dator..... Det droppade lite snor från hans näsa, men han var snäll. Jag kände inte att det gjorde något och jag pratade gärna lite med honom, och så bjöd han mig på kakor!
Sen när jag gick började det hagla.

image10

Nu sitter jag hemma i mörkret, kan knappt se tangenterna. Har bakat en kaka och njuter av ledigheten. Imorgon blir det fest.

Lite nojja

När jag satt på bussen på väg hem, ringde D och frågade om jag ville hoppa av halvvägs och möta honom på en kaffe innan vi åkte hem. Jag satt där uppe på övervåningen och såg honom prata med mig på telefonen nere på gatan, men jag kände inte för att betala för en extra bussresa och dessutom ville jag bara åka hem och duscha så jag sa nej. 
Men när vi åkte förbi och jag såg honom vinka (åt fel buss) med hatten, så började jag ringa hektiskt på bussknappen så att den skulle stanna. Jag fick fjärilar i magen och ville bara slänga mig om hans armar - just nu!! Chauffören var snäll och släppte av mig fast att det inte fanns en hållplats i närheten och så sprang jag.
Jag hittade honom i fotoaffären och så fick vi pussas lite.... Fan, vi beter oss som vi träffades igår.

Men sen ångrade jag att jag inte åkte hem istället... Han väntade på att killen i affären skulle ändra storleken på hans "showreel", men det gick visst inte. Det var tråkigt att vänta. Sen gick vi in till en ny retro bar över gatan och hade en kaffe och en öl. Han kunde inte sluta klaga över hur mycket han hade betalat för den här nya showreelen och om hur han nu får betala extra för att ändra storleken och nu inte kan söka dem där "jättebra" filmjobben han hade sett annonserat. Mera tråk.

Nu har vi haft middag och glor på trälig Brittisk såpa. Pratar inte med varandra - jag är tjurig för att han är tjurig och så håller det ju på ett tag tills en viker.
Fy vad vi är larviga.

Nyheter som ryker

Varje morgon måste jag resa 1h40min till jobbet, varav ett tåg tar hela 50 minuter. Som tur är får vi en gratis nyhetstidning här i storstan, Metro. Så den läser jag på det tåget, och lyssnar på iPoden (Placebo eller Kent, och kanske lite OneRepublic nu när de fortfarande är nya). Det blir ganska skönt då, inte mycket folk på tåget så tidigt på morgonen så man slipper alla stökiga skolbarn.
Men ibland funderar jag över att kanske sluta läsa nyheterna, man blir ju så jävla deppig!

Kriget i Irak - världen borde slå sig samman och ta itu med fanskapet Bush. Hur kan vi bara låtsas som att allt blir bra och bara se åt andra hållet?!
Heather Mills får £24 mille- kanske, men kanske inte, är hon så dum som tidningarna får henne att se ut. Varenda Britt skulle ju alltid ta McCartney´s sida.
Munkarna som mördas av Kina i Tibet - husräntorna får mera bevakning! (Jag säger bara: "Bojkotta OS!" )
Amy Winehouse "ser nykter ut men har lite skärsår på armarna" - please, hon är hög som ett hus varenda minut på dagen! (Precis som Kate Moss och varenda annan kändis som du inte trodde gick på droger!)
Ministrarna som använder skattepengarna till fel saker - någon idé att ta upp det här ämnet? Politiker kommer alltid att använda våra stulna skattepengar till vad de vill, vare sig vi vet om det eller ej. £20,000 för en lunch, eller betala av barnens skolavgifter...... När politikerna mår bra, mår landet bra va? Låt oss hoppas.


Bella, du är ganska tråkig faktiskt

För tillfället läser jag en massa olika bloggar, försöker hitta några bra värda att läsa varje dag. (T.ex. http://gubben.webblogg.se) Jag finner dem intressanta. Vissa bloggar! De mesta är skrivna av små jobbiga fjortisar som inte har nåt bättre för sig än att klaga på hur tråkigt de har det eller visa den nya kjolen de sytt eller vilken klänning de vill köpa näst! Tråååååååkbarn - skriv om nåt vettigt istället!! Och flera gånger nu har jag varit inne på "Blondinbellas" blogg men vad jag inte kan förstå är hur någon vill läsa innehållet?? De är bara "idag har jag träffat den tidningen, och ikväll ska jag träffa den tidningen....jag hinner inte skriva......" blablabla.

Jag hade däremot klurat ut en massa fyndiga saker att skriva om när jag kom hem, men alla dem idéerna försvann någonstans längs den blåa tunnelbane-linjen tyvärr.....
Så då får jag bjuda på en bild istället. Det här var taget precis innan jul på D och mig framför London Eye! Det var en mysig dag med shopping och fina julljus....


image8


Sen insåg jag idag att det är ju Påsk-helg på fredag! Ojdå, inget pynt hemma.......... Så jag fick köpa lite (outslagna) påskliljor på Sainsbury´s och det fick bli färggranna M&M´s istället för chokladägg, allt annat var så dyrt..

To buy or not to buy......?

                        image6

Jag vet inte hur, men min sambo fick mig precis att träna med honom!! Jag tränar ju inte. Det är jag alldeles för lat för! Eller, stretching var det väl mer än nåt annat.... Men det fick ändå fart på cirkulationen! Kändes bra faktiskt..... kanske borde man fortsätta med det ibland.
Och nu lagar han god middag. Igen! Fy vad han är bra min kille. Skämmer bort mig jämt.


Och se på den här fina scarfen jag hittade på asos.com!! Nu sitter jag bara och överväger.... Kostar ju bara £10 men "många bäckar små" som man säger!

image7


Mina vita linnen

            Häromdan jobbade D hela dagen och fick dåligt samvete för vi knappt hann spendera någon tid tillsammans. Så han köpte en present! Gu vad gullig! Min nya favoritparfym - Estée Lauder's "Pure White Linen", mmmmm...........

Det här ska bli min nya signatur-doft för nu luktar jag gott.

Guinness eve

                                                                      image3

Idag är det ju St. Patrick´s Day här i Storbritannien! Så när jag kom hem frågade jag D om han ville gå ut och ta en öl. Så det gjorde vi, Guinness såklart, det är ju det man ska dricka då. Och om man dricker tillräckligt många så får man en stor, grön hatt! Så många hade vi inte, bara ett par stycken.... Och jag gillar ju inte ens Guinness! Men om man häller i lite vinbärs-saft så smakar det bättre! Dessutom jobbar jag ju imorgon, men det var ändå mycket folk och de var klädda för kvällen. De verkar inte bry sig så mycket om att det inte ens är nära till helgen än!


I don't get it.......

     Dom är överallt men jag förstår det bara inte!! Varför vill man gå i gummistövlar i stan?? Alla "modemänniskor" säger att det ska man minsann ha nu till våren - men varför? Det är väl ändå nånting man har på sig om man bor på landet, det är ju praktiskt där.

Gu vilket slappt jobb jag har. Sen jag kom in vid 7 har jag inte gjort nånting jobbrelaterat! Jag är i princip här idag endast för att hjälpa folk med Disney´s databas, och bara en tjej har bett om hjälp än så länge. Och snart är det ju dags att dra sig hem igen.
Det tar jättelång tid för mig att åka hem från jobbet. Nästan 2 timmar. En väg. Vårat kontor ligger nämligen bortgömt i skogen utanför den sista tunnelbanestationen på den lila linjen. Bland Pinewood Film Studios, där den nya Bond+filmen spelas in. Jädra as att sätta oss ända här ute.....


Ny i den svenska blogg-världen!

Hej! Nu tänkte jag att jag skulle börja blogga på svenska också! Jag har redan en blogg på engelska, började den för över ett år sedan när jag flyttade till Sydafrika, men glömde bort den och var dålig på att hålla den uppdaterad... Så nu vill jag se vad som funkar bäst, och man vill ju inte glömma språket heller!

Jag bor för tillfället i London, med min skådespelande pojkvän från Johannesburg, och jag jobbar just nu som tv-spels testare. Vi har vart tillsammans nu i nästan 3 år och träffades på mitt första jobb när vi var båda nya i England.
Jag hamnade här lite av en slump - jag hade bott nästan ett år i en småstad i USA och visumet hade nästan runnit ut, när jag träffade en tjej från Polen. Vi blev jättegoda vänner och åkte tillbaka samtidigt till Europa. Jag satt hemma hos mamma i Sverige, när hon mailade mig och frågade ifall jag hade lust att hänga på till London! Mina fötter kliade så jag köpte en enkel-biljett genast!
Nu, 3 och ett halvt år senare, sitter jag fortfarande här i London och trivs rätt så bra! (Min kompis från Polen bor numera i Kina och pluggar!)

Så nu hade jag tänkt att börja skriva om hur det är att bo i London, och testa tv-spel, och om att sakna Sverige, och, ja, lite allt möjligt!

Vi ses!

RSS 2.0